Behind the Picture

Behind the Picture

Er is meer dan de klik op de knop

Meer dan alleen right time right moment. Bij mijn zwerftochten door de straten kom ik bijzondere mensen en situaties tegen, die niet alleen in beeld zijn te vatten. De korte gesprekjes, het kijken door de zoeker, bepaling van het kader roepen associaties op. In dit blog wil ik de verhalen achter de foto belichten.

Gastheren

Behind the PicturePosted by ingrid de groot Thu, September 13, 2018 20:51:19

Kent u ze al?

Sinds januari van dit jaar, bestaat in Amsterdam-Zuid het project Gastheer, Gastvrouw. Mannen en vrouwen met blauwe jasjes en rode schoudertassen geven ogen en oren de kost op zoek naar verbeteringen op pleinen en in wijken.

Vanmiddag trof ik twee heren in die blauwe jasjes op het Museumplein. Nieuwsgierig naar wat zij daar deden sprak ik ze aan. Uitgebreid vertelde een van hen, Leon, wie ze waren, in welke functie en wat ze zoal doen op een dag. Het gaat van het melden van overvolle prullenbakken, fietsers wijzen op het feit dat er op het plein niet mag worden gefietst, tot zorg voor opvang van een vrouw met verschijnselen van verwarring. Het laatste was voor Leon het belangrijkste van deze dag. Vanmorgen troffen ze namelijk een vrouw in verwarde toestand, zittend bij de Amstelbrug. Na veel heen en weer gebel met politie en het kantoor waar zij de meldingen doen, kwam er uiteindelijk een oplossing. De vrouw werd door de agenten voor nadere zorg meegenomen. Leon vond het fijn dat hij ervoor heeft kunnen zorgen dat de vrouw uiteindelijk toch in contact kwam met een professional. Hoe het de vrouw verder is vergaan weet hij niet. Voor hem was het belangrijk dat de vrouw nu niet de hele dag eenzaam en alleen op de straat zou zitten.
Tijdens het gesprek waren Leon en zijn collega Herman alert op de omgeving. Om de paar minuten werd er een fietser op het feit gewezen dat het hier een plein voor voetgangers is en werd hen vriendelijk verzocht af te stappen. Zonder problemen stapten de aangesprokenen af en liepen met de fiets aan de hand verder.
Inmiddels liep de middag ten einde en was het voor de gastheren tijd geworden terug te gaan naar de basisplaats. Voor mij weer het moment mijn straatzwerftocht verder te vervolgen.

©ingrid de groot  • Comments(0)//blog.ingriddegrootfotografie.nl/#post21
Next »