Behind the Picture

Behind the Picture

Er is meer dan de klik op de knop

Meer dan alleen right time right moment. Bij mijn zwerftochten door de straten kom ik bijzondere mensen en situaties tegen, die niet alleen in beeld zijn te vatten. De korte gesprekjes, het kijken door de zoeker, bepaling van het kader roepen associaties op. In dit blog wil ik de verhalen achter de foto belichten.

Kunstgenieten

Behind the PicturePosted by ingrid de groot Tue, September 19, 2017 19:18:07

Een uurtje in het stedelijk museum.
In de kleine expositie ruimte, waar enkele werken uit de collectie van Malevich en Mondriaan aan de wand hangen, staat een bankje recht tegenover een buffetkast van Rietveld. Ik neem plaats op het bankje. Langzaam dringen meerdere geluiden mijn gedachten binnen. Het zachte snorren van de klimaatbeheers installatie mengt zich met de voetstappen van de museumbezoekers. De ruimte oogt als doorgangsruimte. Tegelijk straalt de ruimte een serene sfeer uit. De uitstraling wisselt. Het ene moment zijn de bezoekers onderdeel van het palet aan rust en bezinning. Het volgende moment verworden de kunstwerken tot decorstukken.
De ruimte is leeg, alleen ik zit op het bankje en laat de geluiden bij me binnenkomen. De rinkelende armbanden vormen samen met de fluisterstemmen, de voetstappen en de krakende schoenen van voorbijgaande bezoekers, een melodieus geheel waarin mijn gedachten tot rust komen.
Nieuwe impulsen vinden hun weg, ik omarm deze rijkdom.


Ingrid de Groot©

Amsterdam. 19 september 2017  • Comments(0)//blog.ingriddegrootfotografie.nl/#post20