Behind the Picture

Behind the Picture

Er is meer dan de klik op de knop

Meer dan alleen right time right moment. Bij mijn zwerftochten door de straten kom ik bijzondere mensen en situaties tegen, die niet alleen in beeld zijn te vatten. De korte gesprekjes, het kijken door de zoeker, bepaling van het kader roepen associaties op. In dit blog wil ik de verhalen achter de foto belichten.

Bijzondere dagmomenten

Behind the PicturePosted by ingrid de groot Sun, November 20, 2016 22:13:03

Actie momentje van een dag:-) Vanmiddag loop ik de deur uit voor m'n dagelijkse straatbeeld....camera nog in de tas ( doe ik meestal uit beetje veiligheidsoverweging dat niet ieder me met camera ziet:-) =schijnveiligheid hihi) loop richting Lijnbaanssteeg, zie ik een wat oudere man, die naar mijn idee wat vreemd amicaal wordt begroet door een jongere man....nog niet echt iets in de gaten...passeer ze en kijk er nog een keer naar ...wenkt degene die inmiddels zijn been om de oudere man heeft geslagen z'n maatje die rechts van mij staat. Ik weet nog steeds niet wat hier nou echt gaande is. Loop stukje door...kijk achterom, zegt de oudere man op wat terneergeslagen toon..."ik ben beroofd".....wat nu te doen flitst door m'n gedachten ...de man wordt nog steeds vastgehouden....ik loop de steeg een metertje in om even tot beraad met mezelf te komen....stap terug naar het Singel...lopen die gasten me snel voorbij, nog net niet echt rennend....ik zie ze de Oude Nieuwstraat ingaan....ren naar sigarenboer en roep dat ze 112 moeten bellen...'oude man beroofd' ik, achter die gasten aan, al roepend ze tegen te houden....geen actie van anderen....kon ik door kleine bocht niet zien of ze aan het eind doorgerend waren in teerketelsteeg of naar rechts waren gegaan...Helaas was ik ze kwijt. Dan door naar politiebureau....keek in de Korte Korsjespoortsteeg nog even achterom...zie ik het slachtoffer. Liep op hem af om te vragen hoe het ging en met hem mee te lopen naar politie....bleek hij een behoorlijke wond op zijn hand te hebben...en bloedverdunners te gebruiken....was te meer reden om hem meteen naar politiebureau te brengen:-) ...Kortom daar aangifte gedaan door t slachtoffer en ik heb getuigenverklaring afgelegd. Daarna weg vervolgd voor nog enkele straatbeelden….

Zie ik op de Dam een man draaiend aan een gebedsmolen, in foto positie voor zijn reisgenoot...Ik maak ook een foto en spreek hem aan. De gebedsmolen roept een associatie op. Vertelde aan de man het verhaal van mijn vader en zijn droom over een Tibetaanse gebedsmolen; Kort voor het overlijden van zijn vader had hij een droom waarin een gebedsmolen werd rondgedraaid.

Een intrigerend beeld, dat in mijn kindertijd een beeld vol verwachting van het leven heeft gecreëerd en tot de dag van vandaag nog doet...turning on the life...iedere dag is nieuw...draai aan het wiel en er verschijnt een nieuw perspectief.

Mijn vader is nooit in Tibet geweest. Het is misschien juist daarom een ervaring als deze die me doet beseffen welk een rijke bagage voor het verdere leven ik heb meegekregen.

©ingrid de groot ‘16

  • Comments(0)//blog.ingriddegrootfotografie.nl/#post19