Behind the Picture

Behind the Picture

Er is meer dan de klik op de knop

Meer dan alleen right time right moment. Bij mijn zwerftochten door de straten kom ik bijzondere mensen en situaties tegen, die niet alleen in beeld zijn te vatten. De korte gesprekjes, het kijken door de zoeker, bepaling van het kader roepen associaties op. In dit blog wil ik de verhalen achter de foto belichten.

Ouderen in de Pijp

Behind the PicturePosted by ingrid de groot Mon, November 02, 2015 12:59:50

In memoriam
Geheel onverwacht is Greet op 1 augustus 2016 overleden

,,Kom binnen meiden. Willen jullie koffie?” In de deuropening staat Greet, een spontane dame van in de zeventig. Ze heeft zich bij Stichting Karel aangemeld voor het fotoproject waar ouderen hun directe leefomgeving in foto's laten zien.

Enkele maanden geleden vroeg Caro me of ik een oudere in dit project zou willen begeleiden. Lang heb ik niet hoeven nadenken over mijn bevestigende antwoord. Een leuke manier om met ouderen in contact te komen, de verhalen van hun leven te horen en samen te kijken hoe dit in beeld te vatten.

Met Greet klikte het meteen. Na de kennismaking gingen we gewapend met camera de straat op. De weken die daarop volgenden gingen we iedere maandagochtend op pad.

Al wandelend door de buurt vertelde Greet over haar leven en wat haar in haar omgeving aanspreekt. Ik vertelde over mijn leven en over hoe ze zulke plekken voor het project in beeld zou kunnen brengen.

Een van de mooie herinneringen aan deze maandagochtenden is voor mij, naast de interessante oprechte levensverhalen, het groeiend enthousiasme van Greet voor fotografie.

©ingriddegroot'15

NIEUWSGIERIG GEWORDEN???? BEZOEK DE FOTO EXPOSITIE :
Vanaf 1 november Amstelhuis, Amsteldijk 35, Amsterdam. Vanaf januari 2015 t/m februari hangt de expositie in de OBA Cinetol.

  • Comments(1)//blog.ingriddegrootfotografie.nl/#post17