Behind the Picture

Behind the Picture

Er is meer dan de klik op de knop

Meer dan alleen right time right moment. Bij mijn zwerftochten door de straten kom ik bijzondere mensen en situaties tegen, die niet alleen in beeld zijn te vatten. De korte gesprekjes, het kijken door de zoeker, bepaling van het kader roepen associaties op. In dit blog wil ik de verhalen achter de foto belichten.

Nieuwsgierig

Behind the PicturePosted by ingrid de groot Fri, September 05, 2014 10:54:47

Het winkeltje met Russische koopwaar was ik nog maar net gepasseerd toen mijn oog viel op een schildersdoek met een gat erin. Twee jongens liepen voor me, waarvan een van hen het doek vasthield.

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Wat zou er op zijn geschilderd? Vanwaar ik achter ze liep kon ik het niet zien. Zouden ze er van balen dat het schilderij beschadigd is? Aan de manier waarop het doek werd vastgehouden kreeg ik niet de indruk dat ze er erg mee zaten. Nonchalant werd het doek op het ritme van de stappen heen en weer geslingerd. Ik naderde ze dichter. Ze grinnikten wat. Hadden wel in de gaten dat ik nieuwsgierig was. De jongen stak zijn hand door het gat en schoof het schilderij iets meer richting elleboog. Hij hief zijn arm in de lucht opdat ik misschien meer van de afbeelding zou gaan zien. Helaas, meer dan een lichtblauwe pasteltint raakte mijn netvlies niet. De pas werd er stevig ingehouden. Ze keken even vluchtig achterom naar mij en toen naar elkaar. Het schildersdoek wisselde van eigenaar. Ook de andere jongen stak zijn arm door het gat. Hij liet het doek iets langer in de lucht. Nu kon ik zien dat het een schilderijtje was van damesbillen gehuld in een damesslip waar net onder het kruis het gat gemaakt was. Zou de bedoeling of noem het de grap van dit 'kunstwerkje' liggen in de suggestieve positie van de arm ? Ik heb het vermoeden van wel. De humor van de jongens ging nog verder. Het werd nu tijd dat ik het schilderij in volle wasdom zou kunnen bewonderen. Enkele meters voor hen stond een toerist een foto van een typisch Amsterdams zijstraatje te maken. De jongen sprong voor de camera van de niets vermoedende man. Een ferm opgestoken arm met daaraan het schilderij werd op enige afstand voor de lens gehouden. Direct daarna volgde de arm in mijn richting opdat ik nu een goede blik zou kunnen werpen op het 'kunstwerk'. Aldus geschiedde en was tevens het einde van een kort momentje in de geschiedenis van wat zich zoal op straat afspeelt. Ik passeerde de jongens en vervolgde mijn weg richting huis. Grappig onderwerpje voor de blog dacht ik met een glimlach op de lippen.

(c)ingrid de groot 2014  • Comments(0)//blog.ingriddegrootfotografie.nl/#post16