Behind the Picture

Behind the Picture

Er is meer dan de klik op de knop

Meer dan alleen right time right moment. Bij mijn zwerftochten door de straten kom ik bijzondere mensen en situaties tegen, die niet alleen in beeld zijn te vatten. De korte gesprekjes, het kijken door de zoeker, bepaling van het kader roepen associaties op. In dit blog wil ik de verhalen achter de foto belichten.

Genieten

Behind the PicturePosted by ingrid de groot Wed, May 08, 2013 17:53:22

De klok tikte voort, ik was al aan de late kant. Met fikse pas maakte ik de wandeling naar de Nieuwmarkt. Volgens mijn agenda zou daar een expositie worden geopend over het ‘vergeten dier’. Geen idee wat ik me daarbij zou moeten voorstellen. Op de Nieuwmarkt aangekomen, werd het me duidelijk. Het vergeten dier is onzichtbaar. In geen velden of wegen was er enige activiteit omtrent de expositie te ontdekken. Nou zou het heel goed mogelijk kunnen zijn dat ik, te enthousiast, gedreven door nieuwsgierigheid het bericht niet goed heb gelezen. Dus maar even op een bankje gaan zitten en geprobeerd het bericht via de smartphone nog een keer te lezen. Helaas het bericht had ik al gewist. Jammer, maar niet getreurd. De zon overstraalde het plein. Groepjes toeristen onder leiding van een gids bevolkten de Nieuwmarkt. Na dit tafereel enige tijd te hebben aanschouwd vervolgde ik mijn wandeling.

Aan het begin van de Zeedijk begon mijn maag te knorren. Juist op dat moment passeerde ik de vishandel. Een broodje makreel zou wel smaken. De deur stond al open en na even wachten kon ik mijn bestelling doorgeven. “Wil je mayonaise en uitjes erbij?”, “Nee, dank je” was daarop mijn antwoord. De jongen keek me met grote ogen aan. Geen mayonaise??? Dat had hij nog nooit gehoord. Die informatie moest hij even verwerken. Hij wenste me eet smakelijk en bij het verlaten van de winkel had ik de indruk dat hij nog wat ontdaan was over het niet eten van mayonaise.

Al rap kwam ik bij de tempel op de dijk.

De tempel vroeg om weer eens een nieuw beeld van deze plek. Het is al weer ruim tien jaar geleden dat ik een reportage van deze tempel heb gemaakt. In de tussenliggende jaren heeft de tempel vele malen als decor voor mijn straatbeelden gediend. Vandaag vond ik het dus weer eens tijd een nieuw beeld aan de verzameling toe te voegen.

Na dit intermezzo vervolgde ik mijn tocht tot aan het Hofje van Wijs. Een onverwacht binnenplaatsje waar de koffie prima smaakt en waar er in de drukte van de stad een zekere mate van rust heerst.

Het is hier waar ik de inspiratie voor dit nieuwe blog heb opgedaan en geschreven.

©IdG2013

  • Comments(0)//blog.ingriddegrootfotografie.nl/#post10